Blog Introduction

This blog is the story of how my husband and I faced the illness and death of two of our children. Each blog post is essentially a chapter in the story, so in order to truly understand it, a reader is going to benefit by starting at the beginning. I hope you find our story touching, and in some way find comfort and hope through it as you face your own storms in life.

Monday, February 20, 2012

Tuesday, January 17, 2012

3. Kada od vas očekuju da ispričate priču,većina ljudi kaže » počni od početka »,pa neki pripovedači ponavljaju »rodjen sam u...tamo neke godine.«,i dok se grupa smeje uglavnom se pogrešno protumači namena tog »početka«.
Ipak,da bi se kompletno shvatile, neke priče moraju da se vrate u red kako bi se postavila osnova za ostatak priče.Iako može da izgleda i dosadno i nevažno,bez poznavanja osnovnih činjenica ,ostatak može biti pogrešno shvaćen.
Verujem da nema izgubljenog iskustva.Bog nas je postavio na ovu zemlju u vreme i mesto koje je On izabrao.Postavio nas je u porodice i zajednice u kojima smo,On nam je dao darove i talente prema svojoj volji i sa svrhom koju ima za nas.Ove stvari ne možemo da biramo.Ipak, imamo izbor ,šta ćemo uraditi sa ovim stvarima.Nekom bolji, nekom gori, život ipak teče.Kako ćemo reagovati, to je naša stvar.Zvuči lakše reći ,nego uraditi. Po nekad na neke dogadjaje reagujemo odmah,po nekad je reakcija odložena,nekad čak i godinama,zbog raznih odbrambenih menhanizama ,koje smo izgradili unutar sebe.Reakcija dolazi mnogo kasnije, nepozvana, , neočekivana,neželjena.Gura nas, na silu nas vraća i ponovo otkriva dogadjaj,da se sa suočimo sa patnjom, da osetimo potpuni bol,da se nosimo s njim, da bi život mogao da se nastavi dalje.
Ovo će biti moja priča, od početka do današnjih dana.Priča o snovima,nepodnošljivom bolu u srcu,suočavanje sa bolom,i neverovatno isceljenje koje je iz toga došlo.Možda ćete naći nadu u njoj,dok se suočavate sa vašim sopstvenim bitkama.

No comments:

Post a Comment